apríl 28, 2024
120 Vyhliadka
Cesty po koronavíruse: Kalkan

Cesty po koronavíruse: Kalkan

Po skončení epidémie koronavírusu, ku ktorej šťastnému koncu sme už veľmi blízko, vám už stačí len nádherná dovolenka! Doslova sa znovu narodíte s nádhernou dovolenkou v regióne Kalkan v Kaş, aby ste nechali náročné obdobie epidémie Covid-19 za sebou! Ako blog Holiday Shop sme podrobne preskúmali všetky kuriózne veci od dokonalých prírodných krás Kalkana až po jeho historickú štruktúru, od centier stravovania a nápojov až po dopravné a ubytovacie zariadenia. Tu je Kalkan na cestách po koronavíruse…

Kalkan, ktorý je jedným z turisticky najatraktívnejších regiónov Antalye, je známy ako štvrť okresu Kaş. Keďže je známe, že je to jedna zo starých osád, usporadúva historické aj turistické výlety. Hotely Kalkan v regióne obklopenom lesmi tiež hostí veľa domácich a zahraničných turistov v závislosti od ročného obdobia. Hotely Kalkan patria medzi najobľúbenejšie hotely v Antalyi, pretože sú blízko mnohých oblastí v meste.

Ako ísť do Kalkanu?
Dopravné možnosti do Kalkanu, ktorý je obzvlášť preferovaný pre leteckú dopravu, poskytuje letisko Dalaman. Do regiónu Kalkan sa ľahko dostanete požičovňou áut alebo kyvadlovou dopravou z letiska Dalaman. Pre tých, ktorí uprednostňujú dovolenku Kalkan, sa neodporúča cestovať autom. Kalkan, ktorý sa nachádza na veľmi južnom konci, môže vyžadovať dlhé cesty. V prípade dovoleniek v meste Kalkan môžete využiť kyvadlovú dopravu medzi hotelom a letiskom a zabezpečiť rýchlu dopravu.

Kam ísť v Kalkane?
Známe ako kultúrne dedičstvo, miesta na návštevu v Kalkane zahŕňajú prírodné krásy, ako aj historické a kultúrne miesta. Niektoré dôležité známe miesta možno vymenovať takto:
Modrá jaskyňa: Je známa ako jaskyňa, ktorú odporúčame navštíviť tým, ktorí chcú vidieť majestátnosť prírodných krás.
Simena: Keďže ide o jednu z významných osád z dávnych čias, odporúčame ju navštíviť tým, ktorí milujú historické výlety.
Plošina Bezirgan: Táto plošina, ktorá nie je príliš známa medzi prírodnými krásami Kalkanu, si stále zachováva svoj prirodzený stav vďaka svojmu pokoju.
Okrem týchto návrhov, ktoré patria medzi miesta na návštevu v Kalkane, existuje mnoho rôznych zátok a nových pláží. V súlade so záujmami a zvedavosťami turistov si možno vybrať miesta, ktoré v Kalkane navštíviť.

Historické miesta Kalkanu
Najnavštevovanejšie historické centrá Kalkanu v Kalkane a okolí sú uvedené nasledovne:
Staroveké mesto Letoon: V gréckej mytológii je známe ako domov mnohých bohov a bohýň.
Staroveké mesto Xanthos: Je zaradené do zoznamu svetového dedičstva UNESCO v roku 1988.
Staroveké mesto Patara: Je známe, že je známe ako miesto, kde žije Santa Claus.

Prírodné krásy, ktoré môžete navštíviť v Kalkane
Okrem historického a kultúrneho dedičstva Kalkan možno uviesť aj prírodné krásy Kalkanu takto:
Pláž Patara: Patrí medzi najznámejšie pláže nielen v Turecku, ale aj na svete, vďaka svojmu obľúbenému piesku a pozorovaniu morských korytnačiek.
Morská jaskyňa Güvercinlik: Je známe, že v jaskyni sú holuby, ku ktorým sa dá dostať len plávaním.
Jaskyňa İnbaş: Je známe, že jaskyňa, do ktorej sa dá dostať loďou, má nádherný výhľad.

Dôležité udalosti Kalkana
Festivaly Kalkan, známe ako outdoorové aktivity, priťahujú pozornosť turistov. Niektoré známe udalosti sú uvedené nasledovne:
Canyoning: Okrem toho, že je jednou z najdôležitejších aktivít v prírode, je známy aj ako príjemná aktivita pre milovníkov adrenalínu.
Jazz Nights: Kalkan sa ukazuje ako jedno z najlepších miest na počúvanie jazzovej hudby na stoličke vo večerných hodinách v najznámejších baroch.

Miesta na jedlo a pitie Kalkan
Miesta, kde sa dá najesť v Kalkane, ktorý je jednou z dôležitých tém kuriozít pre domácich aj zahraničných turistov, sú uvedené nasledovne:
Morský prístav: Je to jedna z najdôležitejších reštaurácií pre turistov, ktorí milujú morské plody. Okrem toho je známe, že existujú rôzne červené mäsové a vegetariánske menu.
Malý dom: Odporúča sa pre tých, ktorí majú radi intímne a teplé miesta. Keďže je malý, možno s operátormi nadviazať úprimný dialóg.

V ktorej sezóne ísť do Kalkanu?
Počasie Kalkanu, ktorý má stredomorské podnebie, je väčšinou mierne. Z tohto dôvodu sú tu turistickí návštevníci v každom ročnom období okrem zimy. Najľudnatejšou sezónou v Kalkane sú neskoré jarné a letné mesiace. Vďaka miernemu podnebiu je Kalkan často preferovaný aj novomanželmi na svadobnej ceste. Hotely Kalkan ponúkajú špeciálne príležitosti pre páry, ktoré im umožňujú zažiť romantické medové týždne. Kalkan zahŕňa aj vily, ktoré si možno prenajať špeciálne na svadobnú cestu ako alternatívu k hotelom na svadobnú cestu.