apríl 28, 2024
169 Vyhliadka
Najkrajšie miesta na návštevu vo Finike

Najkrajšie miesta na návštevu vo Finike

Najkrajšie miesta na návštevu vo Finike
Finike, jeden z rajských kútov Antalye, jedno z najvýznamnejších turistických centier Turecka, každoročne víta tisíce turistov. Finike, ktorý vyniká svojimi prírodnými krásami, historickou štruktúrou a žiarivými plážami, vás pozýva do fascinujúcej atmosféry Stredozemného mora. V tomto článku sme podrobne uviedli mnohé dôležité centrá, od pláže Göklimanı, ktorú môžete preskúmať vo Finike, až po staroveké mesto Lymra. Tu sú najkrajšie miesta na návštevu vo Finike…

Mesto Finike je turistické centrum nachádzajúce sa na západe Antalye. Na východe susedí s Kumlucou a na severe s Elmalı. Má hranice s Kaş a Demre. Hoci je poľnohospodárstvo základom ekonomickej štruktúry, keďže centrum je prevažne turistické, na živobytie si zarábajú akumuláciou finančných príjmov od turistov. Sezónnosť cestovného ruchu však spôsobuje, že región neopúšťa poľnohospodárstvo. V regióne nie je takmer žiadny problém s nezamestnanosťou. Najmä konštrukcie stožiarov spôsobujú nábor externého personálu. Obyvateľstvo určené posledným sčítaním ľudu v roku 2016 tvorí 47 498 ľudí. Len tu žijúci druh jašterice sa nazýva Salamander Finike.

Ako ísť do Finike?
Prístup k Finike je letecky, po súši a po mori. Ak chcete použiť leteckú spoločnosť, musíte najprv ísť na letisko Antalya. Mali by ste ísť do centra Antalye pomocou mestských autobusov, ktoré odtiaľto odchádzajú, a potom nastúpiť do vozidiel Finike. Okrem toho by sa cesta Düzce mala používať na príchody z Istanbulu, aby sa zabezpečila pozemná doprava do regiónu. Keďže sa nachádza v najzápadnejšej časti Antalye, je možné dostať sa do Finike bez zastavenia v centre Antalye.

Kam ísť vo Finike?
Miesta, ktoré môžete navštíviť vo Finike, možno uviesť nasledovne:
Pláž Gökliman: Táto pláž, známa svojimi bielymi plážovými kameňmi, víta svojich hostí čistou vodou. Pláž je vhodná na kúpanie na otvorenom mori.
Ruiny Myry: Toto starobylé mesto, kde boli objavené staroveké ruiny, je také, ktoré zvýši zvedavosť jeho návštevníkov na históriu. Ak hľadáte miesta na návštevu vo Finike, určite by ste mali vidieť toto centrum ruín, ktoré tu zanechali Lýciáni.

Historické miesta Finike
Historické centrá Finike sú nasledovné:
Staroveké mesto Lymra: Lymra je názov národa, ktorý bol bývalým vlastníkom Finike. Z tohto dôvodu môžete nájsť kultúrne dedičstvo, ktoré zanechali v tomto starobylom meste.
Staroveké mesto Arykanda: V tomto centre, ktoré sa nachádza na ceste Finike Elmalı, môžete nájsť artefakty starovekých civilizácií od minulosti až po súčasnosť. Stredisko sa nachádza na hraniciach dediny Arif.
Zátoka Andrea Doria: V centre, ktoré je dedinou aj historickou pamiatkou, sa nachádza amfiteáter. Ak chcete stráviť dovolenku vo Finike, odporúčame vám nepremeškať príležitosť integrovať sa s históriou.

Prírodné krásy, ktoré môžete navštíviť vo Finike
Prírodné krásy Finike sú nasledovné:
Jaskyňa Suluin: Jaskyňa so širokým ústím 80 metrov je najhlbšou známou jaskyňou ázijského kontinentu. Do konca jaskyne sa ešte nedostalo. Hoci sa uskutočnil posledný ponor v dĺžke 122 metrov, koncový bod jaskyne nebolo vidieť. Jaskyňu, ktorú otvorilo topenie vody a vápenca, považovali miestni za smolu.
Pláže: Miesta na návštevu vo Finike sú väčšinou pláže. Pláže, ktoré sú hlavným dôvodom, prečo je región turistický, priťahujú pozornosť aj tým, že sú ponechané vo svojom prirodzenom stave.

Dôležité udalosti Finike
Finike festivaly môžu byť uvedené nasledovne:
Finike Festival: Na tento festival, ktorý sa koná v júni, sú spolu s otváracím ceremoniálom pozvané aj celebrity. Každoročný festival je podfarbený koncertmi a divadlami.
Finike Orange Festival: Ak chcete urobiť svoju Finike dovolenku výnimočnejšou, môžete hlasovať za farmárov s týmto festivalom. Festival, na ktorom sa vyberá najlepší pestovateľ pomarančov, sa koná počas zberu pomarančov.

Miesta na jedlo a pitie Finike
Miesta na jedenie vo Finike možno uviesť takto:
Veselá ryba: Plážová reštaurácia je známa svojimi pokrmami z rýb a morských plodov. Táto reštaurácia, ktorá pracuje s dolármi, je známa ako rybia reštaurácia, kde sa podávajú tie najlepšie jedlá.
Reštaurácia Petek: Túto reštauráciu by ste mali navštíviť, aby ste ochutnali najlepšie stredomorské a egejské jedlá.

V ktorej sezóne ísť do Finike?
Počasie vo Finike je horúce. Keďže sa región nachádza na pobreží Stredozemného mora, prší len v tom najchladnejšom počasí. Z tohto dôvodu si Finike Hotels udržiava svoju obsadenosť takmer v každom ročnom období. Hoci to nie je hotel, Bungalovy v dedine Turkuvaz, ktorý je preferovanejší ako medové týždne Finike, poskytujú zážitok z ubytovania pri pláži. Okrem toho, ak chcete zažiť klasický hotel, môžete si vybrať hotely Finike ako Hotel Finike Marina a Hotel Carpe Dien Gold.