apríl 28, 2024
256 Vyhliadka
Miesta Famagusty, ktoré musíte vidieť

Miesta Famagusty, ktoré musíte vidieť

Musíte vidieť miesta Famagusta
Famagusta, prístavné mesto, je jedným z dec centier Cyperských sviatkov. Ako možno očakávať od prístavného mesta nachádzajúceho sa na pobreží Stredozemného mora, mesto, ktoré je centrom pozornosti ľudí svojou prírodnou krásou a dlhoročnou históriou, priťahuje tisíce domácich a zahraničných turistov.

Môžete začať objavovať prírodné krásy Cypru čítaním nášho článku s názvom svetoznáme pláže Cypru.
Famagusta je tiež domovom mnohých najdôležitejších historických pamiatok na Cypre. Ak dávate prednosť Famagusta pre Vašu dovolenku na Cypre, nájdete veľa slávnych miest, ktoré na vás čakajú v meste.

Hrad Othello
Hrad Othello, jedno z dôležitých diel Lusignanov, ktoré majú dekampmenty takmer v každom kúte Cypru, je jednou z najznámejších budov Famagusty. Odporúčame vám, aby ste neopustili mesto bez toho, aby ste videli hrad, ktorý určite navštívi každý, kto ide do Famagusty.

Mešita Lala Mustafa Pasha
Mešita Lala Mustafa Pasha, ktorá bola postavená ako katedrála Lusignans Dec 1298-1312, je považovaná za jednu z najpôsobivejších gotických budov v celom Stredomorí. budova, ktorá bola v roku 1571 premenená na mešitu, je jedným z najznámejších miest Famagusty a Cypru.

Benátsky Palác
13 od Lusignanov. Palác, postavený v XII storočí, je už dlho sídlom kráľov Cypru. Aj keď nie je veľa ľudí, ktorí sa môžu dostať do budovy, ktorá bola zničená zemetrasením dodnes, benátsky palác je tiež jednou z nevyhnutných hodnôt Famagusty.

Mešita Sinan Pasha
Budova, ktorú postavil sýrsky obchodník ako kostol a neskôr premenil na mešitu, bola bombardovaná v roku 1571, ale podarilo sa jej dosiahnuť súčasnosť vo veľmi dobre zachovanom stave. Z tohto dôvodu je budova, ktorá sa na chvíľu používala ako sklad pšenice, známa aj ako mešita pšenice.

Steny Famagusta
Mestské hradby Famagusta a veže na stenách okolo mesta možno považovať za symboly mesta. dec.

Keď Benátčania zajali mesto, posilnili múry na obranu proti Osmanom. Súčasťou týchto diel je najmä obrana na morskej strane, Bašta Martinengo a pozemná brána. Okrem toho bola do vonkajšej časti opevnenia vykopaná aj 46 metrov široká priekopa.

Opevnenia v okolí mesta sú dlhé 3 km, vysoké asi 18 metrov a široké 9 metrov. Na stenách je 14 veží, dve pôvodné vstupné brány nazývané pozemné a morské brány.

Napriek všetkým obranám Benátčanov bolo mesto dobyté Osmanmi 1. augusta 1571 po dlhom obliehaní. Obrany mesta, ktoré boli zničené počas dobývania, boli opravené Osmanmi. Odporúčame tiež, aby ste videli Mestské hradby, ktoré sú jednou z historických pamiatok, ktoré sú určite navštívené počas výletov do Famagusty.